Пътнически автобус е катастрофирал на автомагистрала "Тракия", в района на Вакарел, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е бил получен около 10:50 часа тази сутрин.

Автобусът е пътувал от Ямбол за София. По първоначална информация шофьорът е карал с несъобразена скорост, автобусът се е завъртял на пътното платно и се е ударил в страничната ограда. По данни до този момент двама души са леко ранени, а на място са изпратени екипи на Пътна полиция и на Спешна помощ.

14 са леките катастрофи,

станали от сутринта в столицата. По данни на "Пътна полиция" в района на Перник се спират товарните автомобили, за да се избегне натоварване на движението по посока Перник към София. Временно се отбива и движението на тировете по магистрала "Хемус" в района на Ботевград заради заледяване на пътя.

Създадена е допълнителна организация - столичните пътни полицаи дежурят и подпомагат движението на моторните превозни средства по входните пътни артерии на столицата.

Служителите на реда напомнят още веднъж на водачите да шофират със съобразена за зимните условия скорост и да не предприемат рисковани изпреварвания.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето