Мъж на около 45-50 години е починал, след избухване на ракета в Новогодишната нощ, съобщиха от Бърза помощ. При пристигането си медиците са констатирали, че от взрива главата се е отделила от тялото на мъжа. Инцидентът е станал в Горубляне.

11 са случаите на поразени от пиратки, от които екипи на Бърза помощ са обслужили 5, а останалите са били закарани веднага към болнични заведения. Всички пострадали са хоспитализирани.

През новогодишната нощ в "Пирогов" е постъпил един пациент, пострадал от мощна пиратка. Пациентът бил докаран от село Лобуш, район Ковачевци. Той получил нараняване в дясното око и бил пренасочен към болницата "Царица Йоана" при специалист по очни болести.

Медицинска помощ са потърсили и 7 души, в това число и една жена, пострадали при побой. След преглед и консултации пострадалите били освободени за домашно лечение.

При катастрофа до болницата на МВР в района на Руски паметник е пострадало 17-годишно момиче. То е настанено в детската реанимация на "Пирогов" с опасност за живота. Момичето Било докарано с линейка на Противопожарна охрана в Пирогов 25 минути след полунощ със сътресение на мозъка, счупен таз и контузия на гръдния кош.

В кабинета по токсикология на Пирогов през нощта са били приети две момичета и две момчета - от тях трима в състояние на силно алкохолно опиянение.

5-годишно момиченце от Свищов е оперирано във великотърновската болница след като пострадало при игра с пиратка. При експлозията били откъснати части от двата пръста на дясната ръка и са нанесени травми по очите на детето, но според лекарите няма опасност за неговия живот.

И още един инцидент в Новогодишната нощ - мъж на 44 г. се простреля в Разград при неправилно боравене с пистолет. Той с контузна рана на едната ръка. След оказана помощ в Спешния център в местната болница пострадалият е освободен.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето