И тази Новогодишна нощ в България не мина без трагични инциденти. При пожар след младежки купон в пернишкото село Студена 20-годишно момче загина, а други трима бяха ранени. Пламъците тръгнали от камина, до която заспал загиналият Виктор Станимиров. За драмата разказват Асен Иванов и операторът Иво Иванов:

На 28 декември тази вила в село Студена се превръща в място за новогодишния купон и веселие. Поне до днес сутринта, когато пламъци обхващат барбекюто, издигнато до самата вила. В него загива 20-годишния Виктор. След края на новогодишния купон той единствен остава да спи в паянтовото барбекю. Другите 12 са в къщата.

"По данни на сина на собственика три дни е горяла камината и не е имало проблеми, но оставена без наблюдение пожара е тръгнал от там. Предполагам в съседство е имало дърва и момчето е вкарало дърва, заредил е хубаво камината за да му е топло", каза Марио Картулев от противопожарната служба в Перник.

Според пожарникарите искри от огъня в камината са подпалили натрупани дърва и от там се е стигнало до трагедията. 20-годишният младеж вероятно се е задушил. Установено е, че барбекюто има само един дефект, оказа се фатален.

"Изградено барбекю, което е близнак на изгорялото и по него камината изглежда обезопасена, но няма съответна преграда, която да затваря камината. Тя е открита", каза Картулев.

От барбекюто пламъците обхващат стената на къщата. Тогава 12-те човека в нея усещат дима и започват да се евакуират в паника. Проблемът е, че единственият изход е в пламъци.

В паниката при евакуацията с 35% изгаряния по лицето е 20-годишно момче, а 18-годишно момиче е обгорено по лицето и двете ходила. 24-годишен младеж пък направил опит да скочи от втория етаж, подхлъзнал се, паднал и си счупил таза. Все още се установява причината загиналия да заспи в барбекюто.

"Младежите явно не всички са се познавали много добре. Трудно ни беше да събираме данни за тях. Групата е започнала да празнува от 28-ми, идвали са различни групи и честно казано за състоянието на загиналия няма информация", каза Картулев.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето