19-годишно момче е пострадало по-тежко при катастрофата с български туристически автобус в Гърция. Както ви съобщихме вчера, автобус с 26 български туристи се е преобърнал на магистралата Йоанина - Трикала, пострадали са четирима.

От българското външно министерство съобщиха, че няма опасност за живота на ранените.

Инцидентът станал вчера сутринта в района на местността Катара в област Янина. Автобусът със софийска регистрация е пътувал без вериги и е поднесъл на завой по заснежения път. Обърнал се е и след това паднал в шестметрова пропаст. В автобуса пътували 26 пътници и двама шофьори.

След произшествието шестима туристи били откарани в болницата в съседния град. Двама били освободени след лекарски преглед. Други четирима са настанени профилактично в болницата в Янина за 24 часа.

Най-сериозно е състоянието на 19-годишно момче с разкъсан далак, на което през нощта е извършена операция. Останалите трима са с по-леки наранявания. С помощта на местните власти на останалите български туристи е предоставен друг автобус и те са заминали за град Патра, който всъщност е бил първоначалната им цел.

Поради лошото време и обилния снеговалеж през целия уикенд пътната полиция и областната управа в Янина предупреждават шофьорите да не предприемат пътувания, ако това не е крайно наложително, а ако пътуват, да го правят само с вериги.

Още един снегорин и един ТИР се преобърнаха през уикенда в Северна Гърция, за щастие без жертви.

До този момент от българското посолство в Атина все още не са изяснили коя е фирмата, с която са пътували пострадалите туристи.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето