Трима души бяха ранени, когато мъж откри стрелба край казино в Стокхолм. Според шведската полиция нападателят извадил оръжие и започнал да стреля, след като не бил пуснат да влезе в заведението.

Експлозия в Украйна
отне живота поне на девет души. Телата са извадени досега след експлозията в жилищна сграда в украинския град Евпатория. Сред жертвите е едно дете. Взривът е унищожил четири етажа на блока. 28 души са извадени живи под развалините. Още 35 се издирват. Причините за инцидента все още се разследват. Според предварителните информации експлозията е предизвикана от изтичане на газ.

В северната част на Съединените щати
обилният снеговалеж и ниските температури блокираха хиляди пътници по летища преди коледните празници. Наложи се дори отмяна на полети. Сред най-тежко засегнатите беше чикагското международно летище О'Хеър с над 100 анулирани полета. Една от пистите беше затворена, след самолет на компанията "Америкън Еърлайнс" поднесе на леда и я запречи. Няма сериозно пострадали. Силни снеговалежи парализираха живота и в североизточните щати.

Полетите от нюйоркското международно летище "Кенеди" бяха забавени с два-три часа, редица други бяха отложени за по-дълго. Затрудненията във въздушния трафик провалиха празничните планове на стотици американци, тъй като наверечието на Коледа е най-натовареното време за пътуване в Съединените щати.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето