Тежки пътни инциденти помрачиха неделния ден. Общо 7 души загинаха по пътищата на страната за по-малко от 24 часа. Четирима младежи - едно момче и три момичета - на възраст от 14 до 18 години, загинаха край маданското село Средногорци. Едно момиче все още се издирва.

По първоначална информация късно снощи учениците тръгнали на дискотека към Рудозем.

Шофирало 18-годишно момче, което имало шофьорска книжка от два месеца. Близо до Водноелектрическата централа "Средногорци" колата излетяла от шосето и паднала във водата с дълбочина около 3 метра.

Предполага се, че автомобилът се е движил с превишена скорост, тъй като скоростомерът е спрял на 120 км/час. Само едно от момчетата успяло да се измъкне от колата и да изплува.

Загинали са 18-годишният шофьор и три момичета - на 14, 15 и 16 г.,  от Мадан и Средногорци. Все още издирват четвъртото момиче, пътувало в колата.

Ръководството на община Мадан се събира на заседание, на което ще  обяви траур  заради смъртта на четиримата младежи.

Двама младежи - на 21 и на 23 години загинаха на място тази нощ при катастрофа край  Ботевград.
Други двама - на 20 и на 18 години, са ранени. Колата, в която са пътували четиримата, се ударила в метална врата на двор, а след това и в електрически стълб.

Още един човек загина в късния следобед на пътния  възел "Петолъчката", край Сливен.
От Пътна полиция предупредиха отново шофьорите да карат с по-ниска скорост и повишено внимание, тъй като на места пътищата са мокри и заледени.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето