Представители на СДС връчиха на главния прокурор Никола Филчев документи за допуснати нарушения при приватизацията на БТК. Заместник-председателят на ПС на ОДС Димитър Абаджиев, заместник-председателят на парламентарната комисия по транспорт и комуникации Иван Иванов, членът на парламентарната комисия за борба с корупцията Благой Димитров и Гроздан Караджов, бивш главен секретар на Министерството на транспорта и съобщенията, представиха данните си на Никола Филчев.
От прокуратурата казаха, че има възможност процедурата да бъде спряна. За начало ще бъде образувана проверка.

Заместник-главният прокурор Христо Манчев не обеща, че до 11 декември ще разгледа случая.

"Да, действително казаха 11-и декември, но пак повтарям, дайте ни възможност да се запознаем със съдържанието на документите", каза Манчев.

Документите, внесени от ОДС, доказвали нарушения на стратегията за приватизация. Тя е приета от Народното събрание и има силата на решение. Депутатът Димитър Абаджиев допълни, че съобразно правомощията, които са залегнали в стратегията за приватизация на БТК, министрите Николай Василев, Николай Свинаров, Милен Велчев и Пламен Петров и изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Апостол Апостолов не са спазили Закона за приватизация и така са допуснали държавата да претърпи загуби.

"Първо, не е стратегически инвеститор дружеството, което е вече определено. Нарушена е стратегията на така наречената "златна акция"", информира Абаджиев. 

Интернет-общество също атакува сделката за БТК и Върховният административен съд насрочи делото за 12 декември - ден след изтичането на крайния срок за подписването на договора за продожба на телекома.

Всички твърдения на ОДС имат своя отговор в документацията по сделката за телекома. Приватизационната процедура е проведена законно и са привлечени двама сериозни световни инвеститори. Това заявиха от Агенцията за приватизация. Според тях, както сделката за БТК, така и тази за "Булгартабак" е излязла от професионалния тон и е навлязла в политическата диалектика. Към настоящия момент Агенцията продължава преговорите с избрания кандидат- купувач "Вива Венчърс".

Ако всички обвинения на СДС за сделката с БТК се окажат верни, целият кабинет трябва да подаде оставка,заяви в Стара Загора депутатът от НДСВ Петя Божикова, цитирана от БНР. Според нея изброените обвинения са много сериозни и Агенцията за приватизация трябва да даде отговор. Петя Божикова е казала още, че проблемите на НДСВ са много, а диалогът в групата и с правителството е прекъснат.