Премиерът Симеон Сакскобургготски, който замина на тридневно работно посещение в Италия, днес ще се срещне с ръководството на Асоциацията на индустриалците на област Ломбардия.
Българският премиер ще има среща и с председателя на провинция Ломбардия, в която ще участват и представители на политическите и икономическите среди на областта, както и с кмета на Милано.
Поводът за визитата на Симеон Сакскобургготски в Италия е поканата за участие в икономически форум в Тревизо във вторник. Целта на посещението е да бъдат представени възможностите за инвестиции в България пред италианските предприемачи. Днес следобед премиерът ще отпътува за Тревизо, където ще се срещне с кмета на града, с председателя на т.нар. Регионална хунта на област Венето и ще вечеря с представители на политическите и икономическите среди от областта. В Италия Симеон Сакскобургготски ще бъде придружаван от заместник-министърът на икономиката Милен Керемедчиев и изпълнителният директор на Агенцията за насърчаване на търговията Таня Шишкова.