Автобус, пълен с пътници, се запали в движение на пътя Силистра-Шумен. За щастие при инцидента пострадали няма. По първоначални данни, причината за пожара е техническа неизправност.

Автобусът, пътуващ по линията Силистра -Шумен, се запалил около 8 ч. В него пътували 35 души, сред които и деца. Макар, че има само 6 години стаж, шофьорът, не изпаднал в паника и първо извел пътниците.

Въпреки намесата на огнеборците, автобусът изгорял напълно. До скоро той бил на сервиз за основен ремонт на двигателя. От пожарната твърдят, че  причината да се запали е техническа неизправност.

"Автобусът е технически изправен. В петък мина преглед, мина си всичко и си отиде по линия", обясни Димитрий Янакев, ръководител движение във фирмата-превозвач.

Точната причина за инцидента ще стане ясна след допълнителна техническа експертиза. Автобусът е стар и е в движение само в понеделник и петък, заради големият брой пътници. Фирмата превозвач има още 20 такива коли, но досега с тях не са ставали  подобни инциденти

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето