През изминалото денонощие в страната са станали 22 тежки пътни злополуки, загинали са 6 души и са ранени 15, трима от тях с опасност за живота.

Двама младежи изгоряха в автомобил след тежка катастрофа в центъра на Шумен. Причината за инцидента е висока скорост. Малко след един часа тази нощ  автомобил "Роувър" се движи по булевард "Симеон Велики" в Шумен. Заради високата скорост внезапно излиза от пътното платно и засяда между дърво и каменна стена.

След силния удар автомобилът пламва, а пътниците в него остават заклещени и изгарят. Жертвите са двама младежи на 17 години. Този, който е управлявал колата е бил без книжка. В хода на разследването става ясно, че Роувърът е с чужда регистрация и е собственост на родителите на едно от момчетата. 

В Бургас, около 17.20 ч., по тъмно от автобус е блъснат и убит на място пешеходец на 55 години. В гр. Златарица  28-годишен с "Опел", при невнимателно движение на заден ход, прегазва майка си на 50 години.

От "Пътна полиция" предупреждават, че от началото на есента рязко са  се увеличили катастрофите с пешеходци по тъмно. Те са почти 40 % от всички убити при злополуки.

От октомври до декември 2007 г. в страната са били убити 74 пешеходци, главно възрастни. Намалете значително скоростта при движение на фарове, вечер или рано сутрин, заради повишената опасност от блъскане на неправилно пресичащи и движещи се по платното пешеходци.

До 1 март 2009 г. е  задължително и през деня да се движите с включени фарове на къси светлини - за по-добра видимост и намаляване на риска. След акция "Светлина"  "Пътна полиция" продължава да санкционира за неизправни светлини, светлоотразителна сигнализация и износени  гуми.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето