Служителят В.В., на 27 г., от сектор "Охранителна полиция" в Шумен към областната дирекция на МВР е уволнен, съобщиха от пресцентъра на ведомството.
 
На 13 септември около 22.30 часа в полицейски участък - Каблешково е получен сигнал от 41-годишен мъж, живеещ в Помпената станция на с.Бата, община Поморие. Той съобщил, че четирима непознати мъже унищожили имуществото в станцията и нанесли побой на негови познати от Търговище, отседнали при него. След това четиримата отвлекли момиче в неизвестна посока, придвижвали се с автомобили, добавят от МВР.

След сигнала полицейски служители от РУ Поморие спрели за проверка "Опел Астра", управляван от полицая в "Охранителна полиция" към ОД МВР - Шумен - В.В., на 27 г., който по това време бил в отпуск. На задната седалка в автомобила били Д.П., на 37 г., от Шумен и 21-годишно момиче от Търговище, уточняват от МВР.

В.В. се легитимирал със служебната си карта, за да осуети полицейската проверка, но в този момент младата жена се отскубнала от 37-годишния мъж и започнала да търси помощ, обяснявайки че е отвлечена. Полицаите задържали мъжете и констатирали, че В.В. е във видимо нетрезво състояние. Той отказал проверка с дрегер, както и кръвна проба за химичен анализ.

Полицейските служители на РУ Поморие установили, че В.В. и Д.П., заедно с други двама мъже - 37-годишните Х.Х. и Н.Н., и двамата от Шумен, са повредили имуществото в Помпената станция. Те нанесли побой на 21-годишните момиче и момче от Търговище, които били отседнали на гости в станцията и отвлекли момичето.  

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето