Двама военнослужещи са загинали на място при тежката катастрофа между Плевен и Ловеч край село Брестовец, съобщиха от Министерството на отбраната. Ранени са трима души

Лекият автомобил "БМВ", в който пътували петимата военнослужещи, напуснал пътя и се блъснал в дърво. Двамата мъже са загинали на място, тримата ранени са настанени в болница. За да бъдат извадени, е извикан екип на службата за пожарна безопасност и сигурност, който разрязал смачкания до неузнаваемост автомобил, поясниха от полицията.

Спешна помощ е изпратила веднага след получаване на сигнала три линейки с медицински екипи. Загинали старши сержант Николай Ангелов Димитров и младши сержант Георги Петров Линков.

Телата им са закарани за аутопсия в катедра "Съдебна медицина" на Университетската болница. На мястото на произшествието продължават огледите с участие на военен следовател и военен прокурор от Плевен.

Военнослужещите са се връщали от полевия учебен полигон "Николаево" след занятие по огнева подготовка. Причината за катастрофата вероятно е загуба на управление. Военният автомобил не се е ударил в друго превозно средство. По случая се води разследване, съобщи Министерството на отбраната.


 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето