Третият по големина джакпот от почти 5 милиона и 300 хиляди лева в Българския спортен тотализатор накара екипа на „Тази сутрин” да опита късмета си с благородна цел. Комбинираната комбинация от числа 5, 7, 13, 15, 16, 17 и 49 ще крепи надеждата за нова детска градина в столицата поне до четвъртък, когато е поредният тираж.

И понеже не е лошо да сме мнителни, попитахме какви са възможностите за манипулация. Оказва се, че такива почти няма, обясни в предаването Мария Янева от Дирекция „Обработка на тиражи”.

Тежестта на топките се мери редовно под зоркото око на представители на комисията по хазарта. Информацията от фишовете пък се запазва на няколко носителя и фишовете се химизират. А за най-недоверчивите има възможност да присъстват на самия тираж.

В историята на ТОТО-то пък има само една непотърсена шестица и тя е най-голямата до момента – над 6 милиона лева. Догадките защо човекът от Ловеч остави печалбата си на държавата остават.

България е една от страните, в които анонимността по желание на печелившите е задължителна. Защо е така – хората просто се страхуват, обясни Мария Янева.

За нас остава надеждата, че сме познали късметлийските числа и София ще се сдобие с нова детска градина.

А вие можете да споделите предложенията си за каква благотворителна кауза може да бъде оползотворена печалбата от ТОТО-то тук.