Днес почитаме паметта на жертвите при катастрофи. Във всяка трета неделя на ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на загиналите на пътя.

В Добрич Варненският митрополит Кирил отслужи заупокойна литургия в памет на загиналите при катастрофи и на жертвите на пожара във влака София - Кардам. Митрополитът освети оброчния гранитен кръст, издигнат в памет на жертвите по пътищата.
     
"Синът ми пострада, на 21 години беше, сега е на 27. Той е парализиран, шест години е на легло. Тази инициатива е на сдружение „България вита", тя е в памет на загиналите по пътищата. С пожеланието всяка трета неделя на ноември да се събираме на това свято място и с пожелание към нас живите да бъдем по-отговорни към самите себе си, към другите участници в движението, защото катастрофата остава най-вече за нас живите", каза Антоанета Малева, председател на сдружение "България Вита"

Само в Добрич от началото на година по пътищата са загинали 30 души, над 200 са тежко ранените.

Тази вечер семействата, загубили свои близки при катастрофи, запалиха свещ на прозорците си. Те призовават всички да направим това. У нас всеки ден има три жертви на пътя. В световен мащаб за едно денонощие в пътнотранспортни произшествия умират около 1000 души.

 

 


Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето