84-годишна жена падна в строителен изкоп, след като стената на къщата й рухна. Жената е в реанимация на плевенската болница с многобройни счупвания. Няма непосредствена опасност за живота й, уточниха лекари.

84-годишната Севдалина Кунчева спяла, когато стената на къщата й рухва. Възрастната жена се озовава в триметров изкоп на строеж, който е в непосредствена близост до дома й. В момента е в реанимация със счупвания на таза, ръка и лумбални прешлени.

"В момента е в относително стабилно състояние, на собствено дишане, стабилна хемодинамика, със стабилни жизнени показатели, смятам че е вън от опасност непосредствена за живота", поясни д-р Славейко Богданов.

Според близките на пострадалата при изкопа на строежа има нарушения.

"Сградата не е укрепена конструктивно, изобщо така, както се изисква, никой не ни е предоставил проект за укрепване на сградата, както изисква протокола", смята Иванка Минкова.

Новата сграда се строи на калкан с рухналата къща. Според техническия ръководител на обекта причината за инцидента е друга.

"Доколкото разбрах, снощи е имало и земетръс, къщата е паянтова, укрепили сме я с всички изисквания технически, които се изискват", обясни Емил Вънов.

От строителната фирма на няколко пъти са предлагали на възрастната жена да й осигурят жилище и да се изнесе от къщата си. Тя обаче не се съгласила. Проверка по случая започнаха областната инспекция по труда и полицията.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето