Полицай от Враца е получил емоционален стрес по време на работа и е настанен в психиатричното отделение на Многопрофилната болница. Инцидентът станал вчера сутринта в сградата на Областната дирекция на полицията, но остана скрит за медиите в продължение на ден и половина.

Според предварителната информация, достигнала до журналистите, 35-годишният дознател е започнал да буйства в момент на връчване на заповед за наказание. Полицаят дори е извадил оръжие и е заплашил с него колегите си.

Според говорителя на ОДП Красимир Василев обаче това не отговаря на истината. Той квалифицира случилото се като лична драма и определи потърпевшия като много добър полицай. Отказа да уточни дали се води вътрешно разследване по случая,  с какви дела се е занимавал напоследък дознателят и имат ли те връзка със събирането на доказателства около групата на Йордан Тонов, известен като Данчо Пръча.

"Сами знаете че нашата професия е свързана с много стрес и именно на това се дължи случилото се с нашия колега. Той е дошъл вчера на работа, колегите му са забелязали, че се държи неадекватно, след което е консултиран с психолог и е настанен за лечение", каза Красимир Василев.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето