Автомобил пропадна в шахта в центъра на Бургас. Асфалтовата настилка не издържала тежестта на колата и се срутила.

Димитринка Чавдарова всеки ден паркира на едно и също място пред дома си. Днес обаче тя е неприятно изненадана, когато заварва автомобила си потънал в две огромни дупки: "Паркирам пред вкъщи и се връщам след 5 минути и намирам колата си пропаднала в огромна дупка и двете гуми. Чакам КАТ един час да ми кажат какво да правя. Три пъти звънях на КАТ - никой нищо. Община Бургас дойде след един час и чакам да ми изкарат колата от дупката. Щетите ги няма документирани, защото не знаем какви са, но определено са много голяма сума."

Дупката е около метър и половина и стига до шахтата. От Общината веднага са се отзовали на сигнала на Димитринка.

"Установихме, че пропадането е вследствие на ВиК работи от частната кооперация на 48. В момента колегите работят по въпроса. Извикахме частния застраховател, който отказа да дойде. Сега дойдоха колегите, ще изтехлят колата. Ще запълнят дупката с чакъл. Това ще бъде временно разбира се. След това трябва да се разбере кой е изпълнителят, за да се потърси отговорност", обяснява Жулияна Сарафова от отдел "Строителство".

Служителите от "Обществен ред и сигурност" с помощта на пожарната успяха да измъкнат колата от "пропастта". Застрахователите тепърва ще уточняват размера на щетите. Сега дупката е запълнена. Следва да се уточни кой е отговорен за случилото се.

 

 

Грижа за здравето

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето