24-годишен разгневен шофьор от Пловдив преби с метална тръба друг шофьор, след което счупи стъклото на автомобила му. След инцидента побойникът е избягал, но няколко часа по-късно е арестуван от полицията.

Вчера около 8.00 часа сутринта Стоян излязъл от дома си, запалил автомобила си и тръгнал за работа. На оживен пловдивски булевард бил настигнат от черно Пежо, което му присвяткало с фаровете. Шофьорът на Пежото му засякъл пътя и  изненадващо го нападнал.

"Човекът, който излезе, не каза нищо, извади метална палка и получих три удара по лицето и главата, усетих замайване и чух, че ми разбиват стъклото", разказа Стоян.
 
След нападението шофьорът на Пежото е избягал. Часове след инцидента обаче е задържан.

"Момчето е задържано за 72 часа. Ще му бъде повдигнато обвинение за хулиганство и за унищожаване на едно от стъклата на автомобила", съобщи Ангел Стефанов, дознател от Пето РПУ.

Стоян има на главата си три дълбоки рани от удара с тръбата. Изкарал си е медицинско свидетелство за нанесена средна телесна повреда. Той възнамерява да съди  побойника, но не желае да показваме лицето му, защото се страхува от отмъщение.

Очаква се в понеделник прокуратурата да поиска постоянна мярка задържане под стража за 24- годишния нападател.

Задържани са двама шофьори от Хасковско, управлявали колите си с повече от 2 промила алкохол в кръвта. Единият от тях блъснал с автомобила си паркирана лека кола и се е опитал да избяга от мястото на произшествието, но бягството му било осуетено от полицията.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето