Военен е пострадал леко при инцидент в района на поделението в Челопечене, съобщиха от Министерството на отбраната. Подп. Живко Трънски е получил леки изгаряния по ръцете и челото от най-ниската - I степен.

Инцидентът е вследствие на почистване на района на поделението и не е свързан с контролирани взривявания, уточняват от военното ведомство. Военнослужещият е настанен за лечение във ВМА - София и е в стабилно състояние.

На 7 октомври на площадката за разснаряжение на боеприпаси в Челопечене, вследствие на взривната вълна, капитан Николай Николаев от 54-ти инженерен батальон-Белене получи лека повърхностна рана над дясната вежда. Николаев беше транспортиран до ВМА, където му беше извършен рутинен преглед.  

От началото на операция "Горещо лято" по ликвидиране на последствията от експлозията в поделението на 3 юли са унищожени над 10 000 боеприпаси и около 4 000 взриватели. Остават за унищожаване 21 боеприпаса с калибър над 23 мм.

Инженерни екипи продължават проверка на местността. Особено внимание се отделя на еднокилометровата зона, където се извършва контролно прочистване в тясно взаимодействие с кметовете на населените места.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето