Изявления ще направят и парламентарните групи.

Вчера Камелия Касабова закри заседанието след поименна проверка на депутатите. Народните представители от ОДС и БСП бойкотираха гласуването на бюджета.

За поред път станахме свидетели на безогледно тяснопартийно поведение, хубаво е да се види кой иска да функционират институциите в България и кой уважава тези институции, заяви заместник-председателят на Народното събрание. За обсъждането на проектобюджета в пленарна зала дойдоха вицепремиерът Лидия Шулева, министрите Милен Велчев, Мехмед Дикме, Милко Ковачев, Пламен Петров. Независими народни представители, депутати от ОДС и от Коалиция за България не влязоха в зала след почивката.

С отсъствието си от пленарна зала заявяваме, че няма да участваме във фарса, който ни се предлага, каза пред журналисти заместник-председателят на ОДС Муравей Радев. Предлагаме при обсъждането на проектобюджета да присъстват премиерът, председателят на парламента, да се реши въпроса с висящото дело по бюджета, както и взаимоотношенията с МВФ и тогава делово да се обсъди проектобюджетът за следващата година, каза още Радев.

От левицата също поискаха премиерът да присъства на обсъждането на бюджета.