bTV е по следите на скандалния случай на педофилия във Велинград. Главният архитект на община Ракитово Мануел Манолов беше заловен на 30 септември да блудства с две момичета в дома си. Часове след това беше пуснат от ареста, защото получил сърдечна криза. В луксозния му дом полицаите откриха порно касети. Манолов често каним момичета в дома си, черпил ги с алкохол, давал им и дребни суми.

Седмица след разкритието срещу него не са повдигнати абсолютно никакви обвинения. В момента той е в болница в Пловдив. Манолов каза по телефона за bTV, че не се чувства виновен.

По време на залавянето му двете момичета, на 12 и на 14 години, са били чисто голи. Нито от прокуратурата, нито от общината пожелаха да коментират случая. Отзова се само адвокатът на Манолов Румен Апостолов:

"Състоянието на Манолов е тежко, той е в интензивно отделение с влошено състояние на сърцето, получава хипертонични кризи. Не беше задържан в РПУ-Велинград по лекарско предписание", каза Апостолов.

По закон разследващите имат право да повдигнат обвинения, когато има достатъчно данни за виновност, обясни адвокатът. По думите му информацията за задържането на Манолов разбирал от медиите, не бил запознат подробно с обстоятелствата.

На този етап да се говори за вина е немислимо, предстои разследване, разпити, експертизи, посочи защитникът.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето