Той бе обвинен в опит за ощетяване на държавата. Часове преди това Едвин Сугарев го посочи в писмото си срещу Никола Филчев до държавните институции, като един от хората, които разполагат с информация за нарушения на главния прокурор. Днес Сугарев изпрати ново писмо до правосъдния министър с молба висшите магистрати да го разпитат и приемат документите, които има за Никола Филчев.

Събраните по делото доказателства са недостатъчни, за да уличат Симов като извършител на измамата, аргументира се съдът. Симов не е осъждан и няма опасност да се укрие. Според главния секретар на Моряшкия синдикат, иззетите по време на обиска от офиса му документи уличават Никола Филчев във връзки с бившата Държавна сигурност.

"Търсили са една папка на Филчев с компромати за Филчев, както ги наричат, но това са действителни документи срещу него, иззети от офиса ми. Целият обиск е направен заради тая папка. Питайте Филчев дали я е получил", заяви Пламен Симов.

Той ще бъде освободен след внасянето на сумата от хиляда лева. Сдружението на българските прокурори съобщи, че ще помогне за изясняване на твърденията в писмото на Едвин Сугарев с информацията, която има.