Един човек загина при потъването на ферибот край пристанище в Турция. По последни данни в неизвестност са четирима, но шансовете им за оцеляване са минимални. Спасителните екипи са извадили от водата около 100 души. Засега няма информация за пострадали българи.

Късно снощи Фериботът "Хаят Ен", натоварен със 73 камиона и две леки коли, потъна, малко след като потегли от северозападното турско пристанище Бандърма за Истанбул. Корабът се наклонил на една страна, 15 минути след като се отдалечил от брега. Екипи от водолази и хеликоптери пристигнаха на мястото на корабокрушението, за да помогнат в издирването на оцелели.

"Водолазите претърсват местността отново и отново. Фериботът гледа към пристанището и се е обърнал на едната си страна. Когато подводните екипи съберат повече информация ще организираме търсенето в района", каза Селахатин Хатипоглу, губернатор на град Баликешир.

Предположенията са, че причината за инцидента най-вероятно е неправилно разпределение на товара. Повечето от пътниците скочили в морето, но властите се опасяват, че някои може да са били вътре в превозните средства. Сред оцелелите е и човек, който оцелял, благодарение на късмет.

На борда на кораба е имало около 100 пътника. Целият екипаж от 28 души се е спасил.

 

http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_1778.jpg

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето