Девет души пострадаха при катастрофа на пътя Варна - Златни пясъци тази сутрин. Сблъскали са се автобус на градския транспорт и микробус с руски и полски туристи. Състоянието на ранените не е тежко. Само двама остават за лечение в болница.

Причината за катастрофата е хлъзгавият път и несъобразена скорост. Рейсът бил в изправност и спирачките работели, обясни шофьорът. Той е превозвал 20-тина души. Пострадалите са откарани в болница "Света Анна" във Варна. Няма опасност за живота им, всички са в стабилно състояние.

Възрастна жена и дете на 3 години остават за болнично лечение. Часове след инцидента движението по пътя за Златни пясъци беше затруднено. Само до обяд във Варна са станали 12 леки катастрофи, заради мокрите настилки.

Не само във Варна, обстановката по пътищата днес се усложни заради дъжда. В Благоевградско при челен удар между два автомобила пострадаха четирима души.

Трафикът почти в цялата страна беше натоварен - характерно за последните дни преди началото на учебната година. Големи задръствания се очакват в големите градове в първия учебен ден, утре. Бъдете внимателни и карайте с включени къси светлини!

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето