През последните 24 часа, на територията на страната са станали 16 тежки катастрофи. МВР уточнява, че са убити петима души, а други 20 са ранени. Според специалистите от КАТ, основна причина за катастрофите са гъстите мъгли, които образуват заледени участъци по доста от пътищата в страната.

Заради шофиране с несъобразена за населено място скорост, в бургаското село Извурище, се е преобърнал лек автомобил и е блъснал трима пешеходци. От МВР уточниха, че между тях е имало и бременна жена, която е починала по-късно в болница. Другите двама се лекуват, без опасност за живота.
Още една тежка катастрофа е станала в Бургаска област. 47-годишен шофьор на автомобил "Деу" е починал на път за болницата, след като друг шофьор на "Лада" е навлязъл в насрещното платно и се е блъснал челно в неговия автомобил по пътя към Варна. Инцидентът е станал на около 50 метра от ресторант "Глигана". Шофьорът на ладата е настанен за лечение без опастност за живота, уточниха от МВР. Все още се изясняват причините за произшествието.
От полицията работят за изясняването и на друга тежка катастрофа, станала по пътя между Берковица и Вършец. Там неправилно движещ се камион се е блъснал в автомобила на 72-годишен мъж. На място е починала жената до него. Според събраните дотук данни, шофьорът на камиона е употребил алкохол.