От години жена от шуменско село се грижи за 43 кучета и 17 котки. За съселяните й това е голяма добрина, но и безвъзмездна помощ в решаването на проблема с бездомните четириноги за цялото село и околността.

Зелиха Ахмедова от шуменското село Вълнари приютява бездомни четириноги в дома си  повече от 10 години. Част от тях живеят в къщата й, а други в съседна постройка, която й отстъпили роднини.

Зелиха е безработна, но храни бездомните четириноги с купони за хляб от предадено зърно. От няколко дни обаче е на червено. Казва, че купува по 17 хляба на ден, а купоните свършили.

През деня кучетата са затворени, но вечер след 8 часа, когато хората се прибират по домовете си, Зелиха ги пуска да се разхождат, а рано сутрин, преди децата да са тръгнали на училище, ги затваря обратно в къщата си.

Местни ветеринари кастрирали и регистрирали безплатно бездомните кучета, но жената продължава да полага грижи за тях безвъзмездно. От кметството признават, че така помага и на тях за решаването на проблема с бездомните четириноги.

Част от съселяните на Зелиха се възхищават на доброто й сърце, но други са недоволни. Оплакват се от миризмата и от това, че поради липсата на стабилна ограда, кучетата излизат и на улицата.