Пожар горя в една от градинките до НДК в София. На мястото е изпратена една пожарна кола и огънят вече е овладян. Сигналът е подаден към 15.00 часа. Няма данни за пострадали хора, съобщи за bTV Георги Божков, началник на охраната на площите около НДК.

На място пристигналият екип от 7 огнеборци и пожарен автомобил установили, че са запалени сухи треви, уточниха от пресцентъра на МВР. По първоначална информация, причина за възникналия инцидент е отново човешка небрежност.

От ГД "Пожарна безопасност и спасяване" съобщиха, че към момента няма информация, която да потвърждава наличието на лицензирана летателна техника за гасене на пожари в страната.

От пожарната отново напомнят, че голяма част от пожарите, възникнали в различни райони у нас се дължат на човешка небрежност и припомнят да не се изхвърлят незагасени цигари в места, които не са определени за това, да не се пали открит огън на места, които не са оказани за това - в близост до сухи треви, гори, сгради, да не се оставя открит огън без надзор, както и да не се палят безогледно стърнища.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето