Тераса на стара къща се срути в Габрово. Инцидентът е станал около 10,30 часа на улица "Марин Дринов", която се намира до централния градски кооперативен пазар. Пострадали са две жени, предаде БТА, позовавайки се на Николай Попов, очевидец на инцидента.

Двете жени простирали на терасата, когато тя се срутила. Те паднали от около 3 метра височина, а отломките ги затиснали, обясни Попов. Руска Кудукова, на 64 години, е със счупена ръка и е настанена в габровската областна болница. Сестра й Мария Ангелова, на 55 години, е с охлузвания по тялото и в болницата й се прави рентгеноскопия на вътрешните органи за наранявания, информираха лекари. Опасност за живота на жените няма.

Къщата е частна собственост. Тя е била необитаема и е била обявена за разрушаване като опасна сграда. Жените са от ромски произход и са се самонастанили там, съобщи Митко Астарджиев - директор на Териториалната дирекция на Министерството на извънредните ситуации в Габрово.

Опасната сграда ще бъде съборена до края на септември заедно с още една къща на този адрес, съобщи кметът на Габрово Томислав Дончев. Двете къщи, намиращи се в съседство, но фигуриращи в общинските регистри на адрес "улица "Марин Дринов" 22", са определени от общината за събаряне като опасни, съобщи Маринела Събева от пресслужбата на администрацията. Заповедта за събарянето на срутилата се днес сграда е от февруари 2007 година. Там се е била самонастанила една от пострадалите жени - Руска Кудукова. Сестра й е имала адресна регистрация в друг град.

Втората къща, която общината ще събори, е със заповед за разрушаване от август 2008 година. Там общината е настанила 15-членно ромско семейство, на което ще бъде дадено друго жилище. От администрацията са изчаквали заповедта за разрушаване, за да бъдат съборени едновременно и двете къщи.

 


Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето