Там ще бъде изградена транзитната база на инспекторите, а в неделя се очаква да пристигнe и ръководителят им Ханс Бликс. Ирак на свой ред призова инспекторите да не се поддават на американско или израелско влияние и да вършат работата си честно и обективно.

В уводната си статия вестникът на управляващата партия "Баас" предупреждава, че САЩ ще се опитат да затруднят задачата на инспекторите. Според официоза в Багдад, след като се увери, че Ирак не разполага вече с оръжия за масово унищожаване, Съветът за сигурност трябва да изпълни поетите към страната ангажименти - да вдигне ембаргото и да поиска да бъдат прекратени американско-британските въздушни атаки.
Ръководителят на оръжейните инспектори Ханс Бликс и генералният директор на МААЕ Мохамед ел Барадей ще пристигнат в Багдад в понеделник, а седмица по-късно в Ирак ще дойде и първият екип от оръжейни инспектори. Същинската им работа се очаква да започне през декември. По време на мисията им в Ирак ще има постоянно между 80 и 100 инспектори на ООН.