Пожар горя в София днес, малко след 12.00 на обяд, в центъра на града, близо до Женския пазар, пламна необитаема постройка. Наши зрители ни сигнализираха, че високо над сградите е имало гъсти облаци дим, които се виждали отдалеч. Няма жертви и пострадали при пожара.

Според сигнала, получен в пожарната на обяд, на ул. "Антим Първи" и "Борис Първи" гори барака. Димящата сграда обаче се оказа по-голяма и стана ясно, че е изоставен склад, който е горял и преди. Пет пожарни екипа и полиция бяха на мястото на инцидента.

Движението беше отцепено още от бул. "Христо Ботев". Въпреки това обаче, зяпачи се тълпяха необезпокоявани на метри от дима и се пречкаха на пожарникарите. Някои от тях дори взеха участие в гасенето.

Съседи твърдят, че някои от собствениците на терените все още живеят тук.

Причините за пожара тепърва ще се изясняват, но в тази част на София има десетки стари необитаеми сгради и по-малки постройки, пълни с боклуци, които лесно могат да пламнат. Тук често нощуват бездомници и играят деца. И без да има пожар, те може да се окажат под рухналите останки на някоя стара сграда.



Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето