Пореден инцидент с пострадал на сечище работник във Врачанско. Преди време в опит да разследва подобен инцидент, наш екип беше нападнат и бит от собственика на нелегалните сечища. Новият пострадал пак е нелегално нает, но този път от сина на Цветан Иванов - Язовеца.

Язовеца се прочу в национален мащаб след като зрителите на bTV го видяха как бие нашият екип, дошъл да отрази поредната трудова злополука на едно от нелегалните му сечища.

Делото за това нападение вече е в съда и прокуратурата пледира за наказание до три години затвор или глоба до 5 хиляди лева. Докато се чака присъдата, поредният инцидент на закъсня. Този път на сечище, стопанисвано от сина на бияча.

Върху крака на Венцислав Величков пада резачката, с която той работи. Три месеца по-късно мъжът е инвалид. Без пари и без социални помощи, защото е работил без договор.

"Пет месеца работих при него и той вика вземете си личните карти, ще правим договори, и ние ги взимаме. И той вика, ако дойдат на проверка, ще кажете, че работите за себе си. Викам, как така бе, човек, дай на минималната да имаме осигуровки, а той вика, бе айде по-натам, все ни отхвъргаше", разказва Венцислав.

В деня, в който даде това интервю, Венцислав е бил заплашен от сина на Язовеца, че ще бъде убит, задето не си мълчи.

"Разбира се, че ме е страх, така или иначе ще умра тая зима, дали от глад, дали от него, то е равносилно", каза Венцислав.

След инцидента той е изоставен от съпругата и детето си - не можел да ги издържа. Сега е сам, и безпомощен. Казва че няма какво да губи, няма и пари за да води дело за обезщетение. Надеждата му е след като проговори по телевизията, компетентните органи да се самосезират срещу неговия работодател.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето