До тази сутрин са били идентифицирани 86 тела на загинали при самолетната катастрофа в сряда в Мадрид, съобщи испанският министър на вътрешните работи Алфредо Перес Рубалкаба, цитиран от световните агенции.

При катастрофата на самолета МД-82 на испанската авиокомпания "Спанеър", който се разби при излитане, загинаха 153 души. Още една жена почина в болница от раните си в събота.

Сред жертвите е и българката Антоанета Кожухарова - майка на младата надежда на Реал Мадрид - Мартин Кожухаров.

Все още не са разпознати 67 тела. Съдебните лекари работят неуморно ден и нощ и очаквам процесът по идентифицирането да приключи в близките дни, подчерта министърът, като в същото време предупреди, че е възможно някои от труповете никога да не бъдат разпознати, тъй като са напълно изгорели.
   
По последни данни от тази сутрин в болница остават 18 ранени при катастрофата, съобщи още испанският вътрешен министър. Той уточни, че двама от тях продължават да са в много тежко състояние, като лекарите са особено обезпокоени за 44-годишна жена.

Рубалкаба подчерта, че властите се опитват да действат възможно най-бързо при идентификациите, но е още по-важно да не бъдат допускани грешки.

Темпото, с което са разпознавани телата, предизвика нетърпение у семействата на жертвите, настанени в хотел близо до мадридското летище "Барахас", край което стана катастрофата, отбелязва Франс прес. Агенцията припомня, че темата е деликатна в Испания заради подобен случай от 2003 г.

Тогава 62 испански военни загинаха при разбиването на транспортен самолет в Турция. Бързината, с която действаше консервативното правителство на премиера Хосе Мария Аснар, доведе до сериозни грешки, като бе сбъркана самоличността на 30 от жертвите.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето