Двама мъже и две жени буквално изгоряха в кола край Карнобат. По първоначална информация, шофьорът на катастрофиралия автомобил е бил неправоспособен.

Снощи, на прав участък от главния път Карнобат-Сливен, лек автомобил "Опел Вектра" се забива с висока скорост в крайпътно дърво. В автомобила са пътували двама братя от село Искра, Карнобатско, и още две жени. След удара в дървото и четиримата изгарят като факли. За минути.

"Ясно ви е, че след удара някои връзки по бензинопровода се нарушават, нагретите колекторни тръби евентуално могат да причинят такава трагедия", обясни ст. лейтенант Костадин Бозуков, РПУ Карнобат.

Засега разследването сочи като водеща причина за случилото се неправилното изпреварване и загуба на контрол над автомобила. Днес специализирани екипи режеха ламарината, за да извадят от там овъглените тела. На мястото дойдоха и приятели на жертвите.

Разследването установи, че зад волана е бил по-малкият брат Мюмюн - на 32 години, по паспорт Минчо Михайлов. Преди месец той внесъл от Германия злополучната кола. И според неговите съселяни, карал, без да има книжка.

"Доколкото чувам от хората тука на село - и двамата са неправоспособни, защото, когато докараха колата я караха техни роднини", каза Стоян Стоянов, кмет на с. Искра.

Двамата братя станали кръгли сираци и от малки изкарвали прехраната си като общи работници по строежите.

В следобедните часов ДНК експертиза потвърди окончателно имената на жертвите. Освен двамата братя Мюмюн и Байрям, загиналите жени са 21-годишната Събина Стефанова и Антония Мирчева, на 21 години, дъщеря на кмета на карнобатското село Огнен. В колата не е изгоряло 16-годишното момиче, за което на по-ранен етап се предполагаше, че е сред жертвите.

И още един пътен инцидент -

Влак удари кола с три деца на ж.п прелез в Полски Тръмбеш.

Според полицията, виновна е жената зад волана на леката кола, която преминала на червено през прелеза. 41-годишната водачка возела трите си деца - на 14, 12 и 4 години, които са пострадали, но са без опасност за живота.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето