Заместник-министър Иванов информира посланиците от държавите в НАТО и Европейския съюз за хода на разследването и действията на правителството след разкриването на сделката в "Терем".

Заместинк-министърът на външните работи Любомир Иванов съобщи, че посланиците от натовски държави са поискали виновниците да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Посланиците са заявили на срещата, че ситуацията е много неприятна както за България, така и за тях като бъдещи нейни съюзници.

Любомир Иванов коментира шансовете за получаване на покана на срещата в Прага по следния начин:

"изглеждат много по-зле отпреди 10 дни смятам че има шансове все още."

Според иванов случаят прави по-трудно не само получаването на покана в Прага, но и процеса по приемането след това.

"Съединените щати насърчават българското правителство да продължи да бъде агресивно в откриването на замесените в този случай, кой и на какво ниво е одобрил сделката и да бъдат предприети съответните действия в съда и прокуратурата срещу виновниците, защото това е сериозен проблем, който вреди на България", каза посланикът на САЩ в България Джеймс Пардю.

"Мислите ли че това ще възпрепятства получаването на покана за членство в НАТО+", бе въпросът на Би Ти Ви към американския посланик у нас.
"Както съм ви казвал много пъти нашият президент още не е взел решение. България е много близо до Прага и разбира се че случващото се предизвиква загриженост."