Пореден инцидент на строителен обект в София. Монтажник оцеля след като е прелетя 5 етажа. От строителната фирма увериха, че мъжът е в стабилно състояние, със счупен крак. Проверката до сега показва, че причината за инцидента е човешка грешка.

Така нареченото военно НДК освен, че трябваше да е завършено през 2007 година, а не беше, вече два пъти причинява щети. Преди година върху близките къщи падна кран, а скоро изкоренено дърво изпочупи прозорците на съседна сграда.

Днес пострада сериозно Стоян Момчилов и бяха смачкани над 10 лични автомобила. Като по чудо случайни минувачи не са били застрашени.

Според пожарникарите 40-годишният монтажник е паднал върху автомобил от петия етаж.

"Имало е двама работника единият е успял да се спаси, другият е в тежко състояние. Откаран е в тежко състояние в Пирогов", каза Димитър Иванов, пожарникар.

Националният армейски комплекс на Министерството на отбраната, в който трябва да има хотелска част и конферентна зала, се строи от фирма „Ху-Фу". Пострадалият монтажник е от друга фирма - "Радимекс М" ООД, подизпълнител за фасадната облицовка.

Управителят на фирмата-строител Димитър Атанасов съобщи за bTV, че е допусната фатална грешка при демонтажа на скелето, започнал тази сутрин. По думите му, фирмата е обещала да поеме лечението на работника си, а застрахователите на обекта - да обезщетят засегнатите граждани.

Как обаче ще бъдат изтеглени смачканите автомобили, без да повлекат след себе си остатъка от скелето, все още не е ясно.


Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето