Катастрофиралият вчера княз Кардам Кобургготски "остава в тежко, но стабилно състояние", се казва в официално изявление на мадридската болница "Досе де Октубре", разпространено от испанската агенция ЕФЕ. От вчера князът е поставен в състояние на изкуствена кома и за последните 24 часа няма промяна в състоянието му, допълват лекарите.

Днес княз Кардам е бил посетен и от сестра си Калина и мъжът й Китин, казаха от информационния отдел на болницата. Говорителят на семейство Сакскобургготски Галя Дичева каза, че Симеон Сакскобургготски все още е в Испания и е в болницата при сина си.

Най-големият син на бившия български премиер ще остане в интензивното отделение поне още два - три дни, преди да бъде изведен от комата.

Лекарите са поставили пациента на командно дишане, за да облекчат организма му докато се възстанови. От информационния отдел на болницата потвърдиха, че Кардам Кобургготски има множество фрактури по двете ръце и отрекоха твърденията за загуба на пръсти по време на инцидента.

Доктор Хесус Медина, завеждащ спешната помощ на болницата, в която се лекува Кардам, каза пред bTV вчера, че пациентът е стабилизиран - реагира на допир, сърдечната и дихателна дейности са под контрол.

До момента испанската полиция не е установила причините за инцидента. В петък в ранния следобед 46-годишният Кардам, заедно със съпругата си Мириам катастрофираха в град Ел Молар, в района на Мадрид. Мириам Унгрия е получила по-леки наранявания и състоянието й е стабилно.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето