Най-големият син на Симеон Сакскобургготски - принц Кардам, е получил сериозни наранявания, след като автомобилът му се блъснал в дърво край шосе в близост до Мадрид, съобщи испанската пътна полиция, предадоха световните агенции.

Франс прес съобщава, позовавайки се на испански медии, че катастрофата е станала в град Ел Молар, в района на испанската столица рано следобед. Според източници от бърза помощ, цитирани от испански медии, обстоятелствата около катастрофата все още са неизяснени, допълва Франс прес.

Според полицейски говорител, цитиран от Ройтерс, 46-годишният принц е бил откаран с хеликоптер до мадридската болница "Доче де Октубре", предаде Ройтерс. Той има тежка травма в главата и ръката.

Неназовани източници, цитирани от Франс прес, казали, че ръцете на принца са в "катастрофално състояние" и може да се наложи да бъдат ампутирани.

Съпругата на Кардам - 45-годишната Мириам Унгрия, - която пътувала в колата, е по-леко ранена и е настанена в болницата "Ла Пас" в северен квартал на Мадрид.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето