Състоянието на 6-годишното момченце от Шумен, което вчера едва не се удави на първата си тренировка по плуване, е тежко. Детето вече е в съзнание, но все още е с опасност за живота.

Симеон е един от седемнайсетте малчугани в групата по плуване. Минути след началото на първия урок, детето потъва. Видяно е не от учителката, а от друго дете и веднага е извадено от спасителя.

За щастие сред посетителите на басейна, е имало лекар. Незабавно е настанен в болница. Детето е в съзнание, но лекарите продължават да се борят за живота му.

"Винаги е добър знак, когато един човек излезе от кома, но не мога да кажа, че детето е без опасност за живота", каза д-р Пламен Николов, МБАЛ-Шумен.

Майката на детето е потресена от факта, че никой не я е потърсил, за да и обясни какво става със сина й. Възмущава се от отношението към децата.

Прокуратура в Шумен е образувала досъдебно производство по случая. По делото са разпитани като свидетели очевидци на случилото се. Извършен е оглед и е назначена е съдебномедицинска експертиза. Предстоят да се изяснят причините.

Според експертите за провеждането на подобни курсове, и особено касаещи малки деца, са необходими повече преподаватели.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето