Белият дом нарече гласуването политически театър и отново предупреди, че ако Ирак не се разоръжи, срещу него ще бъде използвана военна сила.

Депутатите в парламента гласуваха единодушно против текста на резолюция 1441, но оставиха окончателното решение на Революционния комаден съвет. Негов председател е Саддам Хюсеин. Преди гласуването синът на Саддам - Удай, призова парламентаристите да одобрят резолюцията. След вота депутатите с аплодисменти натовариха своя лидер с отговорността да вземе най-правилното за независимостта и интересите на Ирак решение.

Говорител на Белия дом омаловажи гласуването в иракския парламент и поиска отговор от ръководството на страната. Лондон декларира, че Саддам също знае какво ще стане, ако не го стори.

Най-късно до петък Багдад трябва да даде отговор дали приема резолюцията. Владимир Путин изрази надежди, че Ирак ще приеме последния шънс да сътрудничи на ООН и да избегне войната. Нюбладатели от арабския свят смятат, че дори да изпълни драконовските решения на резолюцията, Ирак няма да се размине с военните действия.