Двама пешеходци са загинали при катастрофи в Бургас. Единият от инцидентите е станал вчера сутринта, съобщиха от полицията. Лек автомобил, управляван от 47-годишна жена, живееща в Германия, е блъснал на пътя Бургас-София човек, с неустановена до момента самоличност. От полицията съобщават, че той е на възраст около 65-70 години. Причините за инцидента се уточняват.

Тази сутрин е загинал и втори пешеходец, също с неустановена до момента самоличност. Възрастта му е около 50 години. Човекът е бил блъснат на пътя за минно селище "Върли бряг" от 53-годишен бургазлия, управлявал кола "Сеат Кордоба".

При друг пътен инцидент, в Сливен, на място загина 23-годишен мотоциклетист.

В района на хлебозавода мотоциклетистът по неустановени причини напуснал пътното платно вляво по посока на движението, навлязъл в насрещната лента и се блъснал челно в джип. Загиналият не носел предпазна каска. По случая е образувано дознание.

Двама души са загинали, а други 33 са ранени при станалите 28 пътни произшествия за денонощието, съобщи пресцентърът на МВР. Колони от автомобили се образуваха днес в отсечката Сливен - Бургас заради 4 леки пътнотранспортни произшествия.

http://static.btv.bg//media/gallery/gallery_photo_263_1552.jpg

От началото на туристическия сезон тази отсечка е много натоварена, особено през почивните дни.

От КАТ препоръчват пътуващите към Бургас да избират маршрута Сливен - Ямбол - Средец - Бургас, който не е толкова натоварен.

Живеещи в съседните на Бургас области, често пътуват за един или два дни до морето и това е причината за свръх натоварения трафик. Предвид интензивното движение и горещото време, бъдете по-внимателни на пътя!

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето