Българин на 39 години е загинал при автомобилна катастрофа вчера в Гърция, след като шофираната от него кола се блъснала в електрически стълб на един от пътните изходи за град Каламата, на полуостров Пелопонес, предаде БТА.

Според полицията, най-вероятно произшествието е станало поради превишена скорост. Очакват се и резултатите от взетите кръвни проби за алкохол.

Българинът, баща на 4 деца, е живеел със съпругата си в село Велика, община Месиния, на около 25 км от Каламата. Жената се е грижела за възрастен жител в селото. Предполага се, че мъжът също е работел в района, но засега това не може да бъде потвърдено със сигурност.

Според Илияс Аксиотопулос, заместник-началник на пътната полиция в Каламата, при инцидента шофьорът не е носел у себе си документи за самоличност. Идентифициран е бил след като в колата е бил открит стар фиш за глоба и така от номерата на автомобила властите са достигнали до личните данни на притежателя.

По случая е заведено предварително следствие от КАТ в град Каламата. Днес се извършва лекарска експертиза от съдебен лекар в Атина. По желание на съпругата тленните останки на загиналия ще бъдат пренесени в България.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето