47 наши сънародници повече от едно денонощие са изоставени на пътя между градовете Сан Ремо и Империа в Италия. Те пътували от Валенсия за София когато се счупил автобусът на българска фирма.

Други наши сънародници се оплакаха от "животинско" отношение към тях във влак на гръцката държавна железопътна компания на път от Атина за София.

Наши сънародници, които онзи ден са тръгнали от Валенсия за София с автобус на българската автобусна фирма "Юбим", се свързаха с bTV. Те сигнализираха, че вчера автобусът им се е развалил на италианска територия и досега са под открито небе, без да знаят кога ще дойде друг автобус да ги прибере.

"Ние се намираме между САн Ремо и Империа...изкарали сме 24 часа на една бензиностанция, в рейса сме 47 души - три деца и една бременна,...нямаме представа какво ще стане", оплаква се Илияна Павлова.

Сънародниците ни се надяват утре да се върнат в София, настояват да получат парите за билетите си - около 120 евро на човек - обратно. От фирмата превозвач се извиниха за инцидента и обясниха, че автобусът е прегрял.

Подобен сигнал получихме и от наши сънародници, които днес следобед пристигнаха след кошмарно пътуване с влак от Атина до София. Те си купили билети за първа класа спален вагон, но в Солун били свалени и натъпкани "като животни" в обикновен вагон без ток и климатик и подложени на отвратително отношение.

Българските пътници са подали сигнал и до гръцките власти за отношението.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето