Жена от пловдивското село Кутрово Конаре почина, след като яла храна, дадена й като социална помощ. Смъртта на 54-годишната Виолета предизвика паника в ромската махала на селото, където живеела.

В болницата в Пловдив с първоначални симптоми на хранително натравяне бяха приети мъжът й и двете им внучета.

Починалата Виолета е от рода на Гринговците. Живее в къща в ромската махала с цялата си рода, чийто брой никой не знае точно, но казват, че са между 20 и 25 човека. Днес сутринта пред къщата на Гринговците спира жълт москвич.

Таксиметровият шофьор обяснил, че е това са социални помощи.

Семейството на Гринговците веднага започват усвояването на помощта.

Много ясно - като всички са се нахвърлили да ядат. И после са паднали в двора. Бабата се е гърчила все едно я е ударил трифазен ток.

Идва линейка, но Виолета умира на път за болницата. Две от внучетата й - на 12 и на 16 години, които също са яли от храната, започват да повръщат и са приети в лечебното заведение в Пловдив. В Кутрово Конаре плъзва слухът, че някой е отровил Гринговците.

Полицията е вдигната на крак и за няколко часа успява да установи шофьора на таксито. Аутопсията на починалата жена обаче показва, че причината за смъртта й не е престъпен замисъл, а просто стар сърдечен проблем.

Симптомите на другите настанени в болницата са се появили от паниката, казаха лекарите. За всеки случай обаче и храната, и тримата от Гринговци ще бъдат изследвани.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето