Задържан се е самоубил в ареста на Първо столично РПУ, съобщиха от пресцентъра на МВР. 21-годишният С.Б. е бил криминално проявен, многократно регистриран за взломни кражби, осъждан и наркозависим.

Той е бил задържан днес в 12.30 часа при специализирана полицейска операция и непосредствено след извършена от него взломна кражба в мазе на ул. "Светлоструй" в кв."Гео Милев".

От там той откраднал бензинова дърворезачка. В криминалното му досие фигурират около тридесетина случая, заради които е бил викан, проверяван и разпитван в почти всички столични полицейски управления.

След последната кражба, той е бил задържан с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е започнато бързо полицейско производство. С.Б е бил настанен в ареста на РПУ, където по това време не е имало други задържани.

Към 16.30 часа арестантът е намерен в помещението, обесил се на горнището на анцуга си. Полицейските служители веднага извикали екип на Бърза помощ, който установил смъртта му. Уведомена е Софийска военноокръжна прокуратура, която ще поеме проверката по случая. Мястото на произшествието е запечатано.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето