Инцидентът е станал на площад "Света Неделя" малко преди 11.30 часа сутринта. Трамвай по линията на номер 2 не успява да спре на спирката и се удря в спрелия пред него друг трамвай.

За щастие катастрофата става с много малка скорост. Причината за нея е блокаж на първата спирачка на мотрисата - електрическата. Но това не е всичко.

След удара са блокирали и другите две спирачки, трамваят е тръгвал назад, останала е още една спирачка - въздушната, която водачът не е задействал, обясни Иво Василев, зам.-директор на "Електротранспорт".

Ватманът е трябвало първо да използва въздушната спирачка, казват специалистите. Неговото решение води до втори удар. При катастрофата са ранени леко шестима души, сред които и две деца близначета. Едното е по-тежко ранено.

"На 7 години е детето. Със счупена челюст. Неврохирурзите бяха готови да го оперират, но трябваше подпис на родителите", информира Александра Калоянова, пресаташе на "Пирогов".

От другите ранени най-зле е 49-годишен мъж със счупен нос. Според заместник-директора на "Електротранспорт" Иво Василев проблемът не е само технически.

Според него, основна вина има ватмана.

Ватманът е с две години стаж и има вече едно провинение. От "Електротранспорт" не отричат, че заради старата техника техническите проблеми са ежедневие. Засега, както и днес, сериозни жертви няма.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето