Саддам Хюсеин свика днес парламента на извънредно заседание, за да обсъди дали да приеме резолюцията на ООН. На среща на Арабската лига Ирак бе призован да изпълни нейните клаузи, за да не дава повод за нова война.

Белият дом заплаши днес, че Съединените щати няма да чакат разрешение от ООН за военни действия, ако Ирак не изпълни задълженията си по резолюцията. Това противоречи на нейното съдържание, според което трябва да има двустепенен подход към Багдад при неизпълнение на отделните клаузи.

"Ако аз бях Саддам Хюсеин, бих разбрал, че не става дума за празна заплаха, отправена от Съединените щати", каза Пауъл по американската телевизия Си Би Ес. Той направи това изявление по повод на съобщението на "Ню Йорк Таймс" за планове на Пентагона за военна операция в Ирак. Изданието пише, че Буш е одобрил план за нападение с 250 000 войници, които за разлика от "Пустинна буря", бързо трябва да завладеят по-голямата част от територията на страната и да изолират частите на иракската армия. В интервю за Би Би Си британският министър на отбраната Джеф Хун също изрази мнението, че Съединените щати не се нуждаят от нов мандат на ООН, за да започнат война в Ирак.