Скулптура, изобразяваща подписването на Декларацията на независимостта, се появи на "Таймс скуеър" в Ню Йорк като знак на почит от нейния създател към датата 4 юли, съобщи Ройтерс.

Трой Лендуер, който е изваял скулптурата за фирма производител на бисквити, е работил 8 часа дневно в разстояние на седмица, за да я създаде.

Сиренето е пастьоризирано и няма да се разтопи.

Поръсих го с олио и това сложи край на изсушаването му. Така то изглежда като запотено. Всъщност това го съхранява, допълни Лендуер.

Тази скулптура е копие на картина на Джон Тръмбъл, която изобразява Джон Адамс, Бенджамин Франклин и други видни личности, застанали около маса, за да подпишат историческия документ.

Лендуер не за прав път използва сирене, за да пресъздаде момент от историята на САЩ. Миналата година той извая версия от сирене на мемориала в Ръшмор, където са изобразени американските президенти Джордж Вашингтон, Томас Джеферсън, Теодор Рузвелт и Ейбрахам Линкълн.

Тази година Лендуер пък създаде от сирене версия на картината с маслени бои от Тръмбъл, посветена на подписването на Декларацията на независимостта през 1776 г.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето