Тийнейджър на 16 години почина от раните си в лондонска болница, след като вчера беше намушкан с нож. С това жертвите на нападения с хладно оръжие в британската столица станаха 18 от началото на годината.

Шакилъс Таунсънд, жител на квартала Танърс хил в югоизточната част на Лондон, беше намерен вчера ранен на входа на административна сграда. Той почина тази сутрин в лондонска клиника от раните си.

Трагедията се разиграва броени дни, след като от намушкване с хладно оръжие почина 16-годишният Бен Кинсела, брат на британска телевизионна актриса Брук Кинсела. Той стана жертва на нападението по време на бой в бар миналата неделя.

Трима младежи на възраст 18-19 години бяха обвинени за това престъпление и днес ще се явят пред лондонски съд.

Пак миналата неделя двама френски студенти на 23 години бяха завързани и намушкани общо няколко стотин пъти с нож в апартамент в югоизточната част на Лондон. След това жилището беше опожарено.

Убийствата и нападенията на лондонски младежи с хладно оръжие са феномен, който зачести от началото на годината и шокира обществеността. Новият лондонски кмет Борис Джонсън обеща да се бори с детската престъпност, припомня Франс прес.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето