Най-малко четирима загинаха, а близо 40 души са ранени, след като булдозер, каран от палестинец, помете пешеходци, автомобили и преобърна препълнен автобус в Ерусалим, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Най-малко 14 души са настанени в болница.

Шофьорът бил застрелян с няколко куршума от полицай, който се покатерил на булдозера. В изявление на полицията се казва, че става въпрос за терористична атака, но не се дават подробности.

Един автобус е преобърнат, а друг е сериозно повреден. Два автомобила са смачкани, а трети ударен.

Нападението предизвика хаос в центъра на Ерусалим. Движението бе спряно, стотици хора тичаха по улиците в паника, докато лекари оказваха първа помощ на пострадалите.

Отговорност за терористичния акт пое неизвестна групировка, наричаща себе си "Бригадите на Имад Мугние за свободна Галилея".

Самоличността на шофьора на булдозера е установена, той е жител на Източен Ерусалим и има криминално досие. Не е установено дали е членувал в някоя палестинска организация.

Засега не е потвърдено дали наистина бригадите на Имад Мугние са отговорни за атаката. Случвало се е организацията да поема отговорност за терористични актове, извършени от други групи.

Имад Мугние беше високопоставен лидер на ливанското движение Хизбула. Той беше убит в Дамаск през февруари.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето