Двама младежи от санданското село Лешница загинаха тази нощ, след като катастрофираха с мотоциклет. Те са се возили на един мотор без задължителните предпазни каски, а шофьорът е бил и без свидетелство за управление.

Малко след два часа тази нощ в полицията постъпва сигнал за изхвърчали от пътя мотоциклетисти. Към мястото се отправят дежурните полицаи, но само за да констатират, че шофьорът на мотора е загинал. След броени минути умира и неговият спътник.

19-годишният Иво Серафимов и година по-младият му приятел не успели да вземат този завой и се удрят в елтаблото.

"Първо мотоциклетът не е регистриран, второ управляващият го няма необходимата категория, трето управляват без каски. Имаме съмнения, че са употребили алкохол”, каза Тодор Бакърджиев, началник на РПУ-Сандански.

Оказва се, че в курортния град е практика младежите да се качват на мотора, без да си сложат каската, която би спасила живота им. Въпреки актовете, които полицаите съставят, най-често родителите на тийнейджърите са тези, които ги плащат, прибират моторите и отново връчват ключовете на децата си.

В Сандански през туристически сезон на улицата излизат по голям брой униформени, но пак не стигат.

"Около 60-70 човека се занимават с охрана на обществения ред и контролиране движението по пътищата, но изключително натоварено е и главен път Е-79 и в курортния град е изключително натоварено движението особено в почивни и празнични дни", каза Бакърджиев.

От полицията се опасяват, че до края на лятото пътните произшествия с участие на мотористи ще зачестят.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето